Sreda 23.03.2011.
11:56 >> 13:11h
Vestionline

Putin doputovao u pratnji migova

Putin je iz Slovenije doleteo u 11,45 specijalnim avionom "iljušin", koji su kroz vazdušni prostor Srbije dopratili migovi srpske vojske. Na aerodromu "Nikola Tesla" sačekao ga je premijer Srbije Mirko Cvetković. U delegaciji Srbije na aerodromu je bio i potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Putin je do palate došao oklopnom limuzinom, "zilom - 41052", za koji kažu da dostiže brzinu od 195 km na sat i može da izdrži i manji nuklearni udar. Tadić dočekao je uz najviše državne počasti ruskog premijera Putina ispred Palate Srbija, gde će ruski premijer sa brojnom delegacijom ministara i privrednika započeti seriju susreta sa predstavnicima Beograda.


Svečani vod garde postrojen je u Putinovu čast, a limeni vojni orkestar intonirao je rusku i srpsku himnu, a posle toga predviđeno da dvojica državnika obave 45-minutni razgovor u četiri oka.

Ručak u čast Putina

 

Predsednik Srbije Boris Tadić prirediće ruskom premijeru Vladimiru Putinu radni ručak, sa dva menija, i tom prilikom uručiti poklon - knjigu "Srbija od zlata jabuka" na ruskom jeziku.

 

Na posnom meniju biće tartar od brancina na "ajsberg" salati, potaž i rolnice od povrća, krem od bundeve, file od pastrmke sa pariskom  Na drugom meniju biće salata "Aleksandar", tartar od brancina na "Ajzberg" salati, posne sarmice od blitve, krem od brokolija, punjeni teleći medaljoni sa pršutom i mocarelom u sosu od aromatičnog bilja i salata "Mozaik".


Članovima srpske i ruske delegacije biće poslužena vina "Vinarije Kovačević" i šampanjac "Milion".


Satnicom posete predviđeno je bilo da se dvojici lidera u 12.15, na plenarnom sastanku dveju delegacija, pridruže i ministri Ivica Dačić, Dragan Šutanovac i Vuk Jeremić Najverovatnije, sa Putinom u Srbiju stižu i šef diplomatije Sergej Lavrov i direktor "Gasproma" Aleksej Miler.

Posle toga sledila bi poseta srpskom parlamentu i susret sa Slavicom Đukić-Dejanović, a kasnije tokom dana i poseta fudbalskog stadiona Marakana na kome će se održati utakmica Crvena Zvezda-Zenit.

Oko Putina 400 novinara

 

Posetu ruskog premijera Vladimira Putina Beogradu prati čak 400 predstavnika medija, od toga 250 domaćih i 150 stranih, uključujući njih 60 koji će stići sa ruskim liderom.

Ovo je prva poseta Putina Beogradu nakon 2001, kada je boravio u Srbiji kao predsednik Rusije. Prema najavama iz Moskve, glavne teme razgovora biće ekonomska, pre svega energetska saradnja, ali će biti reči i o Kosovu i situaciji u
Libiji.

U Moskvi se navodi da Putin dolazi pre svega u nameri da uveri Beograd da Rusija neće odustati od projekta izgradnje gasovoda Južni tok, čiji bi jedan krak trebalo da prođe i kroz Srbiju.

2024 © - Vesti online