Sreda 23.03.2011.
08:00
Sarajevo-x

I muškarci idu na zatezanje

Muškarci sve češće idu kod plastičnog hirurga
 


Prema podacima Američkog društva plastičnih hirurga (ASPS), u prošloj godini 1,1 milion muškaraca se podvrgao ovakvim operacijama, što je u proseku dva odsto više nego u 2009. godini.

Među muškarcima u 50-tim i 60-tim godinama života najpopularnije je zatezanje lica, a procenat ovih zahvata je za 14 odsto povećan tokom prethodne godine.

Ništa manje popularni zahvati kod muškaraca nisu bili ni operacije uva, koje su u prošloj godini porasle za 11 odsto, pumpanje usana i botoks, popularniji za 10, odnosno devet odsto, dok je sedam odsto više muškaraca radilo liposukciju, kao i smanjenje grudi, a šest odsto radilo je povećanje grudi.

"Razlog zašto su muškarci sve zainteresovaniji za estetsku hirurgiju može biti i u tome što je generacija ljudi rođenih u vreme bejbi buma sada dovoljno stara i spremna na plastične operacije", navodi se u saopštenju predsednika ASPS-a.

Međutim, iako se sve više i više muškaraca podvrgava estetskoj hirurgiji, žene u tome i dalje prednjače. Prema podacima ASPS-a u prošloj godini broj žena koje se podvrgavaju estetskoj hirurgiji je porastao za pet odsto.

2024 © - Vesti online