Utorak 22.03.2011.
15:55
Vestionline

Žigić: Vreme je za pobede!

Napadački tandem "orlova" - Nikola Žigić i Marko Pantelić

"Imamo kvalitet, ali će nam za pobede na predstojećim utakmicama trebati i sreća. Međutim, očigledno je da sreću nemamo, jer se već povredilo nekoliko igrača. Svi želimo na EP i pokušaćemo da budemo pravi u pravo vreme", rekao je Žigić.

Prethodnih dana napadač je imao problema sa povredama primicača i prepona.

"Iz dana u dan sam sve bolje. Radim u teretani i na biciklu, a nadam se da ću biti spreman za obe utakmice. Trudimo se da uklonimo bol, a sve je u rukama lekara", kazao je visoki centarfor.

Žigić je ocenio da će otežavajuća okolnost protiv Severne Irske biti igranje pred praznim tribinama zbog kazne nakon prošlogodišnjeg divljanja srpskih huligana u Đenovi.

"Igrao sam već dva puta u karijeri pred praznim tribinama. Niko ne želi da igra u takvoj atmosferi. Nadam se da se, posle ove kazne, na našim stadionima neće ponavljati greške i da ćemo ponovo imati odličnu podršku navijača", rekao je Žigić.

Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon u tim je posle nekoliko meseci pauze vratio igrača Milana Jovanovića, koji u Liverpulu nema veliku minutažu.

"Prija mi što sam opet ovde. Potrudiću se da u vremenu koje sledi rešim klupski status, pa da se ne postavlja pitanje mog igranja za reprezentaciju", rekao je Jovanović.

Srbija u petak dočekuje selekciju Severne Irske, a u utorak će u Talinu igrati protiv Estonije.

2024 © - Vesti online