Utorak 22.03.2011.
16:30
Beta

Odšteta porodici stradalog vojnika

Foto ilustracija: Radoman Žarković pronađen mrtav na stražarskom mestu

Porodica Žarković, iz sela Dušmanića kod Prijepolja, neće se žaliti na presudu Osnovnog suda u Leskovcu, jer smatra da ne postoji novčana naknada koja može nadoknaditi gubitak sina i brata, ali je vrlo bitno da je država proglašena odgovornom za propuste koji su doveli do tragedije, naveo je Savić.

Država je prvo bila osuđena da porodici Žarković plati tri miliona dinara odštete, ali je Apelacioni sud u Nišu, po žalbi Ministarstva odbrane, ukinuo tu presudu i vratio predmet na ponovno suđenje, na kojem je dosuđena odšteta od dva i po miliona dinara.

"Insistiraćemo kod nadležnog tužilaštva i istražnog suda da se sprovedu neke istražne radnje, koje će dati odgovor o brojnim povredama nanetim tupim predmetima po celom telu pokojnog Žarkovića, i kako to da je vojnik-svedok čuo samo jedan pucanj, a kraj tela su pronađene dve čaure", naveo je Savić.

Advokat je istakao da su zato neophodna dodatna veštačenja i objašnjenja balističara i veštaka sudske medicine, jer se samo tako može rasvetliti taj slučaj.

2024 © - Vesti online