Utorak 22.03.2011.
15:53
Vestionline

Jeremić: Ne ubijajte civile u Libiji

Jeremić je na konferenciji za štampu, posle susreta sa portugalskim kolegom Luišom Amadom, rekao da Srbija kao odgovorna članica međunarodne zajednice podržava sve odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, ali da, sa druge strane, podržava teritorijalnu celovitost i suverenitet Libije.

Vuk Jeremić i Luiš Amado
 

Povodom vazdusnih napada na Libiju, šef srpske diplomatije je rekao da je Srbija imala gorko iskustvo sa vazdušnim napadima i da zato poziva na prekid ratnih razaranja i prekomernu upotrebu silu koja prouzrokuje staradanje civila.


Amado je rekao da zvanični Lisabon podržava sve odluke SB UN. On je dodao da te odluke daju legitimet zapadnoj koaliciji.

Kolundžija: Bombardovanje nije rešenje

 

Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je da se Srbija zalaže za pošstovanje ljudskih prava i da bombardovanje neke zemlje nije najsrećniji način da se ta prava i ostvare.


"Važno je da je jasan stav Srbije da se zalaže za poštovanje ljudskih prava sa jedne strane, ali sa druge strane, Srbija ima razloga da veruje da bombardovanje neke zemlje nije najsrećniji način da se ostvaruju ljudska prava", rekla je Kolundžija novinarima u republičkom parlamentu.


Ona je, odgovarajući na pitanje kakav stav Srbija treba da zauzme povodom dešavanja u Libiji, rekla da nije uputno da Srbija "previše troši svoje ograničene spoljno - političke resurse".

2024 © - Vesti online