Petak 04.12.2009.
17:11
Tanjug

Dodik: Ustavne izmene donekle prihvatljive

Milorad Dodik

"Ima tamo nekih stvari koje i mi prihvatamo, ali imamo malo više amandmana", rekao je Dodik na stranačkoj konferenciji za novinare, ne precizirajući više detalja o ranije ponuđenom predlogu ustavnih promena.

Što se tiče produženja rada stranih sudija i tužilaca u Sudu i Tužilaštvu BiH, Dodik je kazao da je RS protiv produženja njihovog mandata. On je dodao da bi u slučaju nametanja te odluke, parlament RS bi je odbacio.

"Institucije Republike Srpske neće primenjivati nametnutu odluku i neće po njoj postupati", rekao je Dodik i ponovio da su Sud i Tužilaštvo BiH antiustavne institucije.

Komentarišući nedavne pretnje funkcioneru SNSD Dušanki Majkić u Sarajevu, kojoj je tokom gostovanja na federalnoj televiziji upućeno oko 150 pretećih poruka, Dodik je rekao da se zaštita i obezbeđenje predstavnika iz RS u zajedničkim organima morati pojačati, jer su izloženi brojnim pretnjama.

"Naravno da pretnje nisu bezazlene. Naši ljudi u Sarajevu su izloženi raznim pretnjama i šikaniranjima. To već postaje pomalo nepodnošljivo, ali nastavljaju da obavljaju svoje dužnosti onako kako je zakon predvidio", kazao je Dodik.

2024 © - Vesti online