Utorak 22.03.2011.
11:23
Vestionline

DS odgovorio naprednjacima, ali posle roka

Može razgovor, ne može ultimatum: Jelena Trivan

"Otvoreni smo za svaki međustranački dijalog koji donosi rešenja i odgovore na probleme države i društva", izjavila je Trivan, dodajući da je u demokratskim društvima dijalog, a ne ucena, sredstvo kojim se dolazi do rešenja.

Demokratska stranka, prema njenim rečima, smatra da politika ultimatuma pripada prošlosti, i da se u demokratskom društvu i demokratskoj kulturi ucenama ne komunicira, niti se njima mogu rešavati, već samo generisati problemi.

"Ni u prošlosti, bez obzira od koga su ultimatumi dolazili, demokratska stranka na njih nikada nije pristajala, poštujući time i sopstveno dostojanstvo, i demokratski poredak, i institucije", poručila je Trivan.


Sinoć u ponoć je istekao rok koji je Srpska napredna stranka dala Demokratskoj stranci da odgovori na zahtev za raspisivanje vanrednih izbora pošto Srbija dobije status kandidata EU, i najavila da će u protivnom održati miting u Beogradu 16. aprila.


Lider naprednjaka Tomislav Nikolić je rekao da će toga dana SNS "ostati na ulici sve dok se ne pojavi predsednik Srbije Boris Tadić i saopšti da će biti raspisani izbori".

2024 © - Vesti online