Ponedeljak 21.03.2011.
20:33
Srna

Rešavamo probleme, ne dajemo nezavisnost

Borislav Stefanović

On je dodao da je Evropska unija partner, medijator i učesnik u pregovorima i garant da će dogovoreno biti implementirano na terenu.

"Naš pregovarački tim nije otišao u Brisel da bi utro put ka nezavisnosti ili nekome dao nezavisnost, kako su nas neki kritikovali. Naš zadatak je da rešavamo konkretne probleme", rekao je Stefanović.

On je podvukao da je važno da se na Kosovu i Metohiji očuvaju mir, jedinstvo, stabilnost, demokratske institucije, i da se ne dozvoli bilo kakvim faktorima da raznim ekstremističkim potezima pogoršaju situaciju, jer to nije u interesu nijedne strane.

Govoreći o problemu severa Kosova kada je reč o pregovorima sa Prištinom, on je rekao da će to pitanje biti rešavano uz vođenje računa da se očuvaju mir i stabilnost.

"Potrebna je prisebnost. Zato pozivam Srbe da ne nasedaju na provokacije i manipulacije. Nije tačno da niste zastupljeni u Briselu.Vaše interese zastupa naš pregovarački tim u koji će, verovatno, u zavisnosti od tema, biti uključivani pojedinci sa terena, odavde", rekao je Stefanović.

2024 © - Vesti online