Ponedeljak 21.03.2011.
16:25
Beta

Radikali: Sramno ponašanje srpskih vlasti!

Osim protiv Haškog tribunala, radikali su i protiv bombardovanja Libije
 


 

Funkcioner radikala Boris Aleksić naglasio je na konferenciji za novinare da SAD, Britanija i Francuska ponovo ubijaju civile suverene zemlje kako bi nasilnim putem promenili sistem.


"Britanski ministar odbrane je otvoreno najavio zločin - da su spremni i da ubiju libijskog lidera Moamera el Gadifija. Cilj te zločinačke agresije je uklanjanje Gadafija, uprkos podršci naroda, kako bi oteli libijske naftne rezerve", kazao je on.

Radikali su, takođe, najoštrije osudili, kako smatraju, "sramno ponašanje režima predsednika Srbije Borisa Tadića", optužujući ga da je "zaveo sankcije Libiji po diktatu Brisela i Vašingtona, koji su bombardovali i Srbiju".
 

Aleksić je ocenio da je Gadafi "dokazani prijatelj Srbije", i podsetio da je libijski lider i za vreme blokada i sankcija, i za vreme bombardovanja "bio na našoj strani".
 

"Srpska radikalna stranka najiskrenije podržava libijskog lidera koji brani svoju zemlju i podržava volju libijskog naroda da na njenom čelu ostane dokazani borac protiv imperijalizma i globalizma Moamer el Gadafi", zaključio je Aleksić.

2024 © - Vesti online