Nedelja 20.03.2011.
00:11 >> 01:52h
Beta

"Počinjemo rat na Mediteranu"

Gadafi: Svi u regionu su od sada ugroženi

U obraćanju naciji preko državne televizije posle početka zapadne vojne intervencije na Libiju, Gadafi je rekao da su "skladišta oružja otvorena" za odbranu Libije.

Gadafi je zapadnu vojnu intervenciju nazvao "krstaškom agresijom" koja se ne može opravdati dodajući da je Mediteran postao pravo bojno polje. On je pozvao Afrikance, islamske zemlje, Arape, Azijate i latinoamerikance da stanu uz libijski narod protiv neprijatelja.

U svom govoru, Gadafi je rekao da će naoružati narod sa svim vrstama oružja kako bi mogli da brane Libiju, preneo je Rojters. Prema njegovim rečima od sada će interesi svih zemalja u regionu biti ugroženi.

Libija traži hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN

Libija je zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN posle početka zapadne vojne intervencije protiv snaga Moamera Gadafija. Vojna akcija je počela na osnovu rezolucije Saveta bezbednosti UN kojom se uspostavlja zona zabrane letova nad Libijom, koja je saopštila da tu rezoluciju smatra nevažećom.

Prekid saradnje sa Evropom na polju imigracije

Libijske vlasti odlučile su da prekinu saradnju sa evropskim zemljama u borbi protiv ilegalne imigracije, saopštila je državna televizija pozivajući se na bezbednosne izvore.


Odluka je usledila posle vazdušnih napada koalicionih snaga na tu zemlju, u kojoj pobunjenici pokušavaju sa svrgnu sa vlasti predsednika Moamera Gadafija.

2024 © - Vesti online