Subota 19.03.2011.
22:43 >> 22:58h
Beta

Na Zagreb krenuli traktoristi, "fejsbukovci" i Bed blu bojsi

Fejsbukovci nastavljaju proteste protiv Vlade

Oko deset hiljada građana okupilo se na Trgu bana Jelačića odakle su krenuli u protestnu povorku čije je prvo odredište bilo sedište vladajuće Hrvatske demokratske zajednice gde su uzvikivali, "Izbori, izbori!" "HDZ mafija!" i "Jaco (premijer Jadranka Kosor) odlazi!".

Demonstranti su nedaleko od ulaza u HDZ koji je obezbeđivala policija, razvili transparente "Genralni štrajk" i "Hrvatska za sve". Među transparentima bili su i "Jaca Amsterdam, mućko đubre", "330.000 nezaposlenih, 70.000 bez plate, kapitalizam ne hvala", "Ne trebaju nam lideri da bismo odlučivali - direktna demokratija" i "Stranke su problem a ne rešenje".

Navijači Dinama i hajduka protestuju za sebe...

Skupu u centru Zagreba na svoj način pridružili su se i navijači Dinama "Bed blu bojs" koji bojkotuju utakmice kluba. Navijači su se okupili na Cvetnom trgu odakle su se uputiti u kafiće u centru gde su pratili utakmicu. Najavili su da neće organizovano učestvovati u protestima "fejsbukovaca". U Zagreb je stiglo i nekoliko hiljada navijača Hajduka.

U hrvatsku prestonicu danas su traktorima krenuli i poljoprivrednici iz okoline Virovitice, ali ih je policija zaustavila i zabranila im nastavak puta. Portparol policije Krunoslav Borovec izjavio je večeras da im je dolazak u glavni grad onemogućen jer njihovo skup nije bio prijavljen na području Zagreba. On je za Hrvatsku radioteleviziju objasnio da bi u protivnom došlo i do većeg poremećaja saobraćaja.

...A poljoprivrednici nisu ni stigli do glavnog grada

Policija je seljake u oko 40 traktora zaustavila posle gotovo šest sati puta. Oni su pokušali da probiju policijsku blokadu u čemu nisu uspeli, a verbalno su sukobili s policijom, javili su mediji.

Posle toga su odlučili da se vrate na svoje punktove kojima blokiraju saobraćaj na pojedinim putevima u Virovitičko-podravskoj županiji. 

2024 © - Vesti online