Subota 19.03.2011.
21:12
Vestionline

Rafael Nadal u finalu Indijan Velsa

Prvo finale za Rafaela Nadala u 2011. godini

Osmi duel najboljeg tenisera sveta i Huana Martina del Potra, koji je dobio tri meča sa Nadalom, počeo je izuzetno dobro po 22-godišnjeg Argentinca, koji je napravio uvodni brejk i poveo sa 4:1. Međutim, trenutno 90. igrač na sveta onda je stao, i pretrpio dva uzastopna brejka za seriju od pet gemova, koji su doneli Nadalu prvi set rezultatom 6:4. 

I drugi set je počeo odličnom igrom Argentinca, koji je poveo sa 2:1 i imao dve brejk šanse u nizu, ali se Španac nije dao iznenaditi. Nadal je odbranio svoj servis, a onda napravio brejk za vođstvo od 4:2. Ta prednost je bila dovoljna da prvi reket sveta privede meč kraju rezultatom 6:4.

U finalu turnira u Indijan Velsu on će igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog meča u kome se sastaju Novak Đoković i Rodžer Federer.

Turnir u muškoj konkurenciji mastersa u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 3.654.000 dolara.

Vozniacki protiv Bartoli u finalu Indijan Velsa

 

Dankinja Karolina Vozniacki i francuska teniserka Marion Bartoli sastaće se u finalu WTA turnira u Indijan Velsu (Kalifornija) koji se igra za nagradni fond od 4,5 miliona dolara.

 

Vozniacki je u polufinalu savladala Ruskinju Mariju Šarapovu sa 6:1, 6:2, dok je Bartoli bila bolja od belgijske teniserke Janine Vikmajer rezultatom 6:1, 6:3.

2024 © - Vesti online