Subota 19.03.2011.
20:49
Beta

Redžepi: Srbija mora da prizna kosovske tablice

Bajram Redžepi: Tema pregovora samo obostrano priznavanje tablica
 

Tema pregovora, prema njegovim rečima, može biti samo obostrano priznavanje tablica. Redžepi je dodao da Vlada Kosova nikada neće dozvoliti upotrebu tablica MUP-a Srbije sa oznakama kosovskih gradova.

On je naveo da će Vlada Kosova uskoro odlučiti dokle će tolerisati stare registarske tablice MUP-a Srbije sa oznakama kosovskih gradova, koje su sada dozvoljene na Kosovu.

Kosovski ministar je ocenio da je obostrano priznavanje tablica neminovnost koja će olakšati postojeće administrativne prepreke.

"Razgovori će se voditi samo o reciprocitetu u priznavanju tablica, jer je uzajamno priznavanje neminovno. To je važno, ne samo za one koji putuju, već i za one koji se bave biznisom. Ukoliko do toga ne dođe, to će biti velika prepreka. To je jedan od standarda EU koji mi moramo da poštujemo. To ne znači da Srbija priznaje Kosovo, nego je to saradnja koja mora da postoji", kazao je Redžepi.

Prema njegovim rečima, kada Vlada Kosova odredi rok za zamenu starih srpskih tablica kosovskim, neće biti potrebno novo plaćanje dažbina ukoliko su plaćene u Srbiji.

Takođe, oni kojima je registracija važeća, neće ponovo registrovati auto, već će kosovskim tablicama zameniti srpske, rekao je Redžepi.

2024 © - Vesti online