Subota 19.03.2011.
05:51
Vestionline

Došlo krajnje vreme: Vojske Srbije i SAD svirale zajedno

 

Goste je u ime pripadnika Vojske Srbije pozdravio načelnik orkestra "Stanislav Binički" major mr Igor Mitrović.


On je rekao da su članovi orkestra američke vojske tokom ove sedmice imali zapažene nastupe i privukli veliku pažnju srpske publike, a u godini kada se obeležava 130 godina biletaralne saradnje Srbije i SAD.

Orkestar Vojske Srbije
 


Načelnica orkestra Kopnene vojske SAD potpukovnik Bet Stil (Beth Steel) zahvalila je na toplom prijemu i gostoprimstvu i najavila da će u maju doći orkestar u punom sastavu zajedno sa horom, kada će održati koncerte u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.


Publici se najpre predstavio Drveni duvački kvintet koji je izveo kompozicije Pakita D'Rivere, Fransisa Pulenka, Džordža Geršvina, Leonarda Bernštajna i Astora Pjacole.


Sledio je interesantan nastup Limenog duvačkog kvinteta, na čijem repertoaru su bila dela Arama Hačaturijana, Antonija Dilorenca, Harca de Koste, Lutera Hendersona, a posetioci su sa oduševljenjem pozdravili izvođače.


Na kraju koncerta dva kvinteta, koja su doputovala iz Nemačke, i članovi Umetničkog ansambla "Stanislav Binički" izveli su Marš kralja Aleksandra Franja Pokornog i Marš kralja Milana Dragutina Čižeka, kao i poznate kompozicije "Soul bosa nova" Kvinsija Džounsa, "Sing Sing" Luisa Prime i "An Outdoor Overture" Arona Koplanda. Izvođenjem su dirigovali Mitrović, Stil i Pavle Medaković.

2024 © - Vesti online