Petak 18.03.2011.
19:33
Vestionline

Magat se vratio u Volfsburg, a Rangnik u Šalke

Povratak u Volfsburg - Feliks Magat

Magat, koji je pre dva dana dobio otkaz u Šalkeu, vratiće se na klupu Volfsburga nakon nepune dve godine.

On je ekipu, koja se trenutno nalazi u zoni ispadanja, 2009. godine potpuno neočekivano doveo do titule prvaka Nemačke, što je najveći uspeh u istoriji kluba.

U drugom mandatu među "vukovima" iskusni 58-godišnji stručnjak imaće dodatna ovlašćenja, s obzirom na to da su čelnici "vukova" odlučili da mu povere i funkciju sportskog direktora.

Magat je već treći šef stručnog štaba ekipe Volfsburga ove sezone. Nakon razočaravajućih rezultata najpre je smenjen engleski trener Stiv Meklaren, a nekadašnji reprezentativac Nemačke Pjer Litbarski bio je samo privremeno rešenje, pošto se na klupi zadržao samo mesec i po dana.

Ralf Rangink na klupi Šalkea

 

Nemački fudbalski prvoligaš i četvrtfinalista Lige šampiona, Šalke imenovao je danas Ralfa Rangnika za novog trenera ekipe, dan pošto je otpušten Feliks Magat.

 

Šalke je saopštio da će Rangnik u ponedeljak biti predstavljen medijima, a da će na klupi debitovati 1. aprila, protiv Sant Paulija. Ekipu će u nedelju u Leverkuzenu predvoditi Sepo Ajhkorn.

 

Rangnik je već vodio Šalke od septembra 2004. do decembra 2005. godine. Tada je sa ekipom bio vicešampion Nemačke i finalista kupa.

 

Posle Šalkea, otišao je u trećeligaša Hofenhajm, sa kojim je za dve godine došao do Bundeslige. U januaru ove godine podneo je ostavku u ovom klubu, a u karijeri je predvodio i ekipe Štutgarta i Hanovera.

2024 © - Vesti online