Petak 18.03.2011.
13:02
E. V.

Bosanac ubio oca u Švedskoj

Na mesto pucnjave stigla su dvoja kola Hitne pomoći
 

Policija nije želela zvanično da saopšti motiv zločina, ali se nezvanično saznaje da je 74-godišnjak bio vlasnik dve firme koje su u poslednje vreme sve lošije poslovale. To je dovodilo do velikih svađa i čestih sukoba između oca sina, a jedna od tih svađa završena je tragedijom.


- Reč je o porodičnoj drami - kazala je predstavnica policije Ana Balog i dodala da je osumnjičeni 28-godišnjak posle ubistva sam pozvao policiju.


Dvoja kola hitne pomoći i ukupno deset policijskih patrola stiglo je do kuće u kvartu Almhog u Malmeu. U kući su našli 74-godišnjaka koji je već bio mrtav. Kada je policija s uperenim oružjem ušla u kuću, sin je još bio unutra, ali je pokušao da pobegne dok su ga policajci izvodili iz kuće.
 

Dokazi u nekoliko kesa

Posle pucnjave policija je brzo stigla na mesto zločina, opkolila kuću Bosanca i njegovog oca i uhapsila osumnjičenog. Kriminalistički tehničari su skupili više velikih kesa dokaznog materijala i poslali u laboratoriju na ispitivanje. Prema navodima policije, ovaj zločin nema nikakve veze sa nedavnim pucnjavama u Malmeu koje se pripisuju sukobima mafije čije vođe takođe vode poreklo iz bivše Jugoslavije.

- Istrčao je i počeo da vrišti. Pokušao je da pobegne od policije, ali su ga brzo uhvatili - kazao je svedok koji je čitav događaj pratio iz komšiluka.


Prijatelj ubijenog 74-godišnjaka ispričao je da mu je starac često govorio da bi želeo da 28-godišnji sin nađe posao i da je bio zabrinut za sina. Osumnjičeni Bosanac ranije je bio osuđivan zbog prevara, ali ne i zbog nasilja.


- Često sam ga sretao i nikada nije bio agresivan - kazao je jedan od članova familije švedskim novinarima.


Ubijeni 74-godišnjak bio je lovac i imao je dozvolu za više vrsta oružja. Policija zbog istrage još ne želi da otkrije da li je starac ubijen vlastitim oružjem, a forenzičari su zaplenili oružje za koje postoji sumnja da je korišćeno u ubistvu.


Istražni sudija je odredio pritvor 28-godišnjaku koji će uskoro proći kroz psihijatrijsko ispitivanje.


- On je priznao da je pucao i svestan je da je njegov otac mrtav. Moj klijent je priznao i da je pucao jednom ili dvaput - kazao je za švedske medije advokat Bo Gulić, branilac uhapšenog Bosanca, a istražitelji veruju da je 28-godišnjak ubio oca sačmaricom iz neposredne blizine.

2024 © - Vesti online