Četvrtak 17.03.2011.
18:05
Beta

Jafa povlači sve proizvode iz Hrvatske i Slovenije

Slovenci se žalili na ambalažu

Kako se navodi u saopštenju, takva odluka je doneta da bi se sprečila bilo kakva sumnja vezana za visoki kvalitet proizvoda kompanija Jafa.

Krajem februara u Sloveniji i Crnoj Gori iz prodaje je povučen "jafa keks" koji proizvodi konditorska fabrika iz Crvenke, jer je utvrđeno da kartonska ambalaza sadrži materije opasne za zdravlje. Kompanija Jafa je istakla da su se nalazi koji su pokazivali povećan stepen benzofenona i 4-metilbenzofenona odnosili isključivo na štampu spoljnog dela ambalaže i da nisu mogli da ugroze sam proizvod.

"Tvrdnje da te materije teoretski mogu da prođu kroz dodatnu zaštitnu foliju u kojoj se nalaze proizvodi nisu dokazane i nemaju značaj jer se sporna materija nalazi samo na spoljnom delu kartonske ambalaže", navodi se u saopštenju Jafe.

Kompanija Jafa je istakla i da su svi nalazi, koje je preko službe za kontrolu kvaliteta zahtevala od dobavljača pokazivali potpunu ispravnost ambalaže i usklađenost zakonskom regulativom u Srbiji, zemljama regiona i Evropskoj uniji, iz koje su dobavljači spornih lakova.

2024 © - Vesti online