Četvrtak 17.03.2011.
13:04
Đ. Barović - Vesti

Mladićevog šuraka oterali u ludnicu

Ratko Mladić
 

Informaciju o ovome prvi je, za govornicom Skupštine Srbije, obelodanio šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović, a "Vesti" otkrivaju brojne, nepoznate pojedinosti priče u koju su uključena braća Bosiljke Mladić, Miroslav i Vukašin Jegdić.


- Miroslav je državljanin Makedonije, ali je pre desetak godina tamo sve rasprodao i preselio se u Srbiju, gde je odmah zatražio državljanstvo. Uz pomoć brata Vukašina, u Moštanici kod Beograda je sazidao kuću, a lovci na Mladića su mu prošle godine obećali da će, ako bude sarađivao, odmah dobiti papire, ali i potpunu zaštitu. Međutim, Miroslav ih je odbio. Nije prošlo par meseci, a vlasti u Srbiji su bez ikakvog osnova donele odluku o njegovom proterivanju i on je sada kod nekih prijatelja u Makedoniji - kaže Miloš Šaljić, advokat porodice Mladić.


Još jezivija sudbina je zadesila Miroljubovog brata Vukašina! Reč je izbeglici iz Hrvatske koji je tamo prošao pravu golgotu, zbog čega je i psihički oboleo. U Srbiji je pokušao da počne nov život, pa je prvi od Bosiljkine braće u Moštanici sazidao kuću, zatim se oženio i dobio sina koji sada ima oko 14 godina.


- Njemu su ponudili lažni identitet i da bira zemlju gde će se preseliti sa porodicom, samo da im pomogne u hvatanju Mladića. Kada ih je odbio, na krajnje neobjašnjiv način je završio u nekoj kafani, mada su svi znali da zbog psihičkih problema ne sme da popije ni čašicu pića. Ubrzo je prebačen u psihijatrijsku bolnicu i tamo se i sada nalazi - objašnjava Šaljić.
 

Todorović: Vlast udarila na decu i žene

Zamenik predsednika SRS Dragan Todorović kaže da nije lično u kontaktu sa porodicom generala Mladića, ali da mu se često obraćaju za pomoć.
- Često mi se obraćaju za pomoć, kao i svi oni koji ne mogu da izađu na kraj sa progonom režima. Pokušavam da im pomognem svaki put kada mogu jer su na udaru vlasti u Srbije uglavnom deca i žene iz ove familije - kaže Todorović.                    B. R.

2024 © - Vesti online