Četvrtak 17.03.2011.
00:13
Vestionline

Šešelj odbio pregled zbog nacionalnosti kardiologa

Vojislav Šešelj
 

Sekretarijat Haškog suda imenovao je tri "međunarodno priznata" stručnjaka, endokrinologa, kardiologa i pulmologa, da pregledaju Šešelja. U saopštenju se dodaje da su imena i biografije izabranih lekara dostavljena Šešelju 3. februara i da on nije podneo Sekretarijatu nikakvu prmedbu u vezi sa tim.


Endokrinolog je pregledao Šešelja 17. i 18. februara kao što je i planirano.


"Optuženi, međutim, nije dozvolio drugom stručnjaku (kardiologu) da obavi pregled zakazan za 14. mart, niti da pogleda njegov zdravstveni karton, zbog njegove nacionalnosti", navedeno je u saopštenju sekretarijata suda.


Šešelj je, dodaje se u saopštenju, o odbijanju pregleda direktno obavestio lekara kada je on došao u pritvorsku jedinicu kako bi ga pregledao. Sekretarijat je saopštio da prilikom imenovanja stručnjaka ne diskriminiše osobe na osnovu nacionalnosti i da ne odobrava da takvu diskriminaciju vrši optužena osoba.


"Prema tome, u ovom trenutku se ne razmatra imenovanje drugog kardiologa", navedeno je u saopštenju.


Pregled trećeg stručnjaka, pulmologa, treba da bude obavljeno od 23. do 25. marta. Prošle godine, Šešelj je, zbog srčanih smetnji, aritmije i tahikardije, imao operaciju srca.

2024 © - Vesti online