Ponedeljak 14.03.2011.
22:10
Vestionline, Beta

Srbija dobila "novu" Vladu

Zaklinjem se... Vlada Srbije
 

Na kraju sednice, posle izbora, ministri su položili i zakletvu koja glasi: "Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću se obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije".


Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković poručio je, predstavljajući parlamentu program rekonstruisane Vlade, da će prioriteti izvršne vlasti ostati nepromenjeni i istakao da u svom kabinetu neće tolerisati nerad i bahatost.


Premijer Cvetković je u rekonstruisanoj Vladi istovremeno i ministar finansija, dok je Verica Kalanović iz G17 plus nova potpredsednica Vlade.

Dušan Petrović iz Demokratske stranke izabran je za ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, a Nebojša Ćirić iz G17 plus za ministra ekonomije i regionalnog razvoja.

Novi i stari ministri na okupu

Milutin Mrkonjić iz Socijalističke partije Srbije izabran je za ministra za infrastrukturu i energetiku, Milan Marković iz DS-a za ministra za ljudska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, a Žarko Obradović iz SPS-a za ministra prosvete i nauke.

Za ministra zdravlja izabran je Zoran Stanković koga je na to mesto predložio G17 plus, dok je Oliver Dulić iz DS-a izabran za ministra životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Za ministra kulture, informisanja i informacionog društva izabran je Predrag Marković iz G17 plus, a za ministra vera i dijaspore Srđan Srećković iz Srpskog pokreta obnove.

2024 © - Vesti online