Ponedeljak 14.03.2011.
21:22
Vestionline

Inter i Bajern traže spas sezone u LŠ

Očekuje se velika borba defanzivaca Intera i Arjana Robena koji je u formi

Bavarci i Milanezi ulaze u meč pomireni da im se sjajna prošla sezona ne može ponoviti. Bajern je eliminisan iz Kupa Nemačke, a u Bundes ligi nije sigurno ni da će osvojiti treće mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Inter je popravio plasman na tabeli od dolaska trenera Leonarda na klupu "nero-azura", pa sada za vodećim Milanom zaostaje pet bodova, ali je teško očekivati da može više od toga.

Oba rivala spas sezone tražiće u plasmanu u samu završnicu Lige šampiona, a nakon prvog meča Bajern ima minimalnu prednost, pošto je u Milanu pobedio 1:0.

Trener najtrofejnijeg nemačkog kluba, Holanđanin Luis van Gal, ističe da su njegovi izabranici pre dva dana, u prvenstvenom meču protiv tradicionalnog rivala Hamburgera (6:0) pokazali "kako Bajern može da igra".

"Odlična igra i goleada protiv Hamburgera predstavljaju izvrsnu pripremu za nas pred meč sa Interom", naglasio je Van Gal, kome je prošle sedmice uprava Bajerna saopštila da će raskinuti saradnju sa njim na kraju sezone.

Očekuje se da iskusni stručnjak vrati Luisa Gustava u vezni red, uz iskusnog Bastijana Švajnštajgera, čime će se pojačati sredina terena.

Najviše motiva u Interu imaće brazilski defanzivac Lusio, koji je nekada sa puno uspeha nosio dres minhenskog Bajerna. Brazilac je, međutim, neizvestan za sutrašnju utakmicu pošto je na prvenstevnom meču protiv Breše (1:1) zamenjen u 25. minutu zbog povrede mišića na desnoj nozi.

Eventualni izostanak iskusnog Lusija predstavljaće veliki problem za Leonarda s obzirom da do kraja sezone ne može da računa na Argentinca Valtera Samjuela u poslednjoj liniji odbrane. Ohrabrenje može da bude povratak reprezentativca Kristijana Kivua u pun trenažni proces.

2024 © - Vesti online