Ponedeljak 14.03.2011.
15:37
RTS

Dačić: Koštunica nije na spisku

Koštunica negira bilo kakvu odgovornost za ubistvo Zorana Đinđića

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da predsednik DSS-a Vojislav Koštunica nije na spisku od oko 20 ljudi, od kojih policija treba da, na zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal, prikupi obaveštenja o pozadini ubistva Zorana Đinđića. Dačić je rekao novinarima da se među tim imenima za sada ne nalazi ime Koštunice, ali da, ako se bude nalazilo, postoje jasne obaveze za svakoga.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je ranije da će, u okviru pretkrivičnog postupka u vezi sa ispitivanjem političke pozadine atentata na premijera Zorana Đinđića, biti saslušani lider DSS-a Vojislav Koštunica i bivši čelni ljudi Državne bezbednosti Goran Petrović i Zoran Mijatović.

Radisavljević je rekao da će, zbog umešanosti u pobunu JSO-a i političku pozadinu ubistva premijera, protiv Borislava Mikelića, bivšeg predsednika Vlade Srpske Krajine, Milorada Ulemeka Legije i Milorada Bracanovića biti pokrenut krivični postupak.

"Kao svedoci u istrazi koji treba da govore o pritiscima JSO-a na tadašnju vladu biće pozvani i tadašnji ministar policije Dušan Mihajlović i funkcioner DS-a Čedomir Jovanović", rekao je Radisavljević.

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica smatra da ne postoji ni njegova odgovornost ni odgovornost njegove stranke u političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića. Koštunica je rekao da je Tužilaštvo zloupotrebljeno u početku kampanje Demokratske stranke i osudio pravosuđe, jer se, kako je naveo, uključilo u pravljenje montiranih procesa.

2024 © - Vesti online