Ponedeljak 14.03.2011.
14:15
Vestionline

Taksisti ''okupirali'' ulicu Kralja Milana

Oko 300 taksista je posle protesta parkiralo je vozila u ulici Kralja Milana, tražeći od gradskih i republičkih vlasti ispunjenje svojih zahteva.

Kako je potpredsednik Sitab Stevan Blagojević izjavio agenciji Beta, taksisti su tokom protesta vozili žutom trakom ulicama Brankovom, Prizrenskom i Kralja Milana, u kojoj će biti parkirani do 15.00.

"Od Grada smo, nezvanično, dobili obaveštenje da su nas u ubacili u Radnu grupu (za unapređenje taksi službe) što je jedan od naših prvih zahteva. U njoj su do sada sedeli ljudi koji nisu mogli da nas adekvatno predstavljaju i to je nama bilo neprihvatljivo", kazao je Blagojević.

Blagojević je kazao da se taksisti neće razići pre 15.00 sati i podsetio da je protest usmeren i protiv republičkih vlasti, od kojih taksisti traže usvajanje izmene i dopune Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

"Učestvovali smo u pravljenju izmena tog zakona, to još štoji i čekamo na njihovo usvajanje više od godinu dana. Takođe tražimo i ukidanje akciza do 300 litara goriva", kazao je Blagojević.

SITAB od resornih ministarstava takođe traži ukidanje propisa kojim će taksi vozilo imati posebne registarske tablice i priznavanje taksi vozila za osnovno sredstvo rada. SITAB je najveće strukovno udruženje taksista nadležno za zastupanje taskista pred lokalnim i republičkim organima.

Prema Blagojevićem rečima, u glavnom gradu vozi 7.200 regularnih taksi prevoznika dok dve do tri hiljade taksista dolazi sa drugih opština ili radi bez adekvatne licence.

2024 © - Vesti online