Ponedeljak 14.03.2011.
02:17
Vestionline

SNS bez stava o saslušanju Koštunice

Ne meša se u posao tužilaštva: Aleksandar Vučić

"To liči na neku vrstu politicke odmazde, a da li tu ima činjenica ili nema, to zna samo tužilac. Bilo bi dobro da tužilac izađe sa nečim i kaže - mi želimo da saslušamo nekog zbog toga i toga, posebno kada je reč o istaknutim političkim ličnostima", rekao je Vučić u "Utisku nedelje" na TV B92.

Na pitanje da li treba da budu saslušani Koštunica i Vojislav Šešelj, Vučić je rekao da "nije tužilac da bi znao, da nema predmet ispred sebe i da mu ne pada napamet da se u to upušta".

On je, na pitanje da li postoji razlog da se Šešelj ispita o ubistvu Zorana Đinđića, rekao da su tužioci "Šešelja već ispitali na tu temu u Haškom tribunalu i da oni imaju njegov kompletan iskaz".

Vučić je rekao i da nema ništa protiv da svako ko je počinio bilo koje krivično delo odgovara, ali da ne bude političkih zloupotreba.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević najavio je juče da će u okviru pretkrivičnog postupka u vezi sa ispitivanjem političke pozadine atentata na premijera Zorana Đinđića biti saslušan lider DSS-a Vojislav Koštunica, kao i bivši čelni ljudi Državne bezbednosti Goran Petrović i Zoran Mijatović.

2024 © - Vesti online