Ponedeljak 14.03.2011.
00:41
Beta

Tači: Srbija će priznati Kosovo

Tači: Pregovori će se završiti priznavanjem Kosova
 

"Razgovori između Republike Kosovo i Srbije, ili dijalog o tehničkim pitanjima je kao što znate započeo kako je trebalo. Taj dijalog će biti zaključen međusobnim priznanjem Kosova i Srbije kao dve nezavisne i suverene države i biće zaokružen integracijom Kosova i Srbije u NATO i EU", rekao je premijer Tači.

Pred odlazak za Tursku, gde će na poziv turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana učestvovati na sastanku lidera velikog broja država, Tači je izrazio uverenje da će razgovori između Prištine i Beograda označiti kraj poglavlja sukoba u region.

Odbacio je mogućnost da predmet dijaloga budu "status i teritorijalni integritet Kosova", koji je, kako je rekao, "nepovrediv i međunarodno priznat".

"Kosovo je jedinstveno i o našem unutrašnjem uređenju se odlučuje u skladu sa Ustavom i našim zakonima", kazao je Tači i istovremeno odbacio je mogućnost da sever Kosova dobije specijalni status.

Izjavio je da će na svetskom samitu lidera u Istambulu, koji će se održati 14. i 15. marta predstaviti "dostignuća u konsolidaciji i jačanju države Kosovo".

2024 © - Vesti online