Nedelja 13.03.2011.
23:48
Vestionline

Josipović: Zašto me premijerka kritikuje?

Josipović: Premijerka ne može da me spreči da obavljam svoja ovlašćenja
 

"Njenu poruku da se svi moraju držati svojih ovlašćenja, nisam shvatio kao upozorenje. Predsednik se brine o stabilnosti države i funkcionisanju sistema i u tome ga niko neće sprečiti. Sistem je ugrožen, stabilnost je ugrožena i ne treba biti veliki političar da se to vidi", rekao je Josipović.


Predsednik Hrvatske je naglasio da "ljudi na ulicama sigurno ne demonstriraju zato što im je to užitak", i da "svi, i predsednik i premijerka i vlada, imaju svoj deo odgovornosti za stabilnost države".
 

Ni jedna premijerka i ni jedna vlada ne mogu me sprečiti da obavljam svoje ustavne dužnosti, rekao je Josipović.
 

On smatra da razgovor o terminu parlamentarnih izbora u situaciji kad Hrvatska ima i referendum za ulazak u EU, nije ljuljanje sistema već doprinos sistemu, pri čemu je važna informacija da sve stranke, osim jedne, ne zagovaraju izbore do završavanja pregovora.
 

"Ako pregovori ne budu završeni u junu, onda vlada mora videti da li je za to odgovorna i što dalje", rekao je hrvatski predsednik, koji ne bi želeo da se vreme izbora poklopi s referendumom za ulazak u EU, jer bi to moglo ugroziti rezultate referenduma.

2024 © - Vesti online