Nedelja 13.03.2011.
20:46
Vestionline

SNS: Novi miting 19. marta u Čačku

"Miting ćemo organizovati u saradnji sa svojim koalicionim partnerima u nameri da pokažemo da su Srbiji neophodne promene koje će značiti potpuno drugačiju i novu politiku i promenu načina na koji se politika u Srbiji vodi", kazao je Đurić na konferenciji za novinare.


On je rekao da je miting, koji je zakazan za 12 sati na Centralnom gradskom trgu, "izraz narodnog nezadovoljstva kozmetičkom rekonstrukcijom Vlade Srbije i opštim neodgovornim odnosom vlasti prema zahtevima građana".

Srbiji su neophodne promene: Marko Đurić
 


Đurić je ocenio da "nova-stara vlada neće biti u stanju da izvede zemlju iz krize, jer nema ljude, nove ideje i novu energiju".


"Umesto ostvarenja svog obećanog programa i borbe za izlazak zemlje iz krize, vlada se mesecima unazad i to neuspešno bavi isključivo sobom", kazao je Đurić.


On je rekao da je "kolaps unutrašnje organizacije vlade ozakonjen i javno promovisan" usvajanjem Zakona o vladi i Zakona o ministarstvima, koji "ne nude nikakvo novo, ni trajno rešenje za uređenje odnosa u vlasti".


Đurić je istakao da je ista "stara vlada" pokazala da nije u stanju da ispuni čak ni obećanja vezana za rekonstrukciju koja je dao premijer.


"Reč je o obećanju da će novu vladu činiti trećina novih lica i da će biti konstituisana po uzoru na vlade razvijenih evropskih zemalja, a umesto toga naša vlada biće vlada sa najmanjom zastupljenošću žena u Evropi", dodao je on.


Đurić je najavio da će delegacija SNS-a, predvođena Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem, naredne sedmice posetiti Brisel, gde će se susresti s najvišim zvaničnima EU, uključujući komesara za proširenje Štefana Filea i predstavnike porodice evropskih narodnih partija s kojima SNS namerava da ostvari tesnu saradnju.

2024 © - Vesti online