Četvrtak 03.12.2009.
22:34
Tanjug

Marcelo Bratke nastupio u "Gvarneriusu"

Pravo sa velike evropske turneje, na svom prvom gostovanju u Beogradu, energični pijanista skinuo je svoje duge vunene crne rukavice kojima je grejao ruke na za njega hladnoj decembarskoj večeri i krenuo punom snagom u virtuozno izvođenje svog projekta.

Marcelo Bratke trenutno je jedan od najboljih brazilskih pijanista


Izvanredan spoj klasičnog i džez pijanizma, kristalno jasan ton, istovremeno lakoća i opuštenost brazilskog umetnika koji živi i radi na relaciji rodni grad Sao Paolo - London, ogromna ljubav prema nacionalnoj muzici koju želi da podeli sa čitavim svetom, učinili su da se publika za čas premesti u razigrani topli Brazil.

Pijanistički projekat "Karnevalska trilogija" predstavlja susret u Rio de Žaneiru sa početka 20. veka trojice kompozitora: Hektora Vilja-Lobosa (Heitor Villa-Lobos), Ernesta Nazareta( Ernesto Nazareth) i Daria Mijoa (Darius Milhaud), koji je presudno uticao na razvoj brazilske muzike.

Bratke ga je osmislio povodom obeležavanja 50 godina od smrti jednog od najznačajnijih brazilskih kompozitora Vilja Lobosa i do sada predstavio širom Evrope, Azije i SAD.

Poslušajte kako Bratke svira kompoziciju Džordža Geršvina

2024 © - Vesti online