Nedelja 13.03.2011.
09:17
Vestionline

"Zna se ko su nalagodavci Zoranovog ubistva"

Majka ubijenog premijera traži otkrivanje nalagodavaca ubistva
 

"Nadamo se da će istraga biti dovedena do kraja. Mama i ja ne bismo pokretale to da se ne nadamo da će svi koji su učestvovali u ubistvu Zorana biti otkriveni i osuđeni. Da li je to sada samo puka forma, videćemo", rekla je sestra pokojnog premijera Gordana Đinđić - Filipović za list "Blic".


On je dodala da je proces trebalo odavno da bude završen, jer, kako je rekla, "sve se zna".


"Ali, nije bilo volje. Verujem da bi tužilaštvo lako moglo da dođe do dokaza i da kazni krivce mnogo ranije. Nepravda je, kako da nije, to što istina osam godina nije obelodanjena. Ako i ova istraga ne bude dala rezultate, mi nikada nećemo odustati, sve dok svi krivci za Zoranovo ubistvo ne budu kažnjeni", najavila je ona.

Đinđićeva majka Mila rekla je da je istraga o ubistvu Zorana dokaz da se "naglo budimo".

"Ono što me održava je istrajnost da se nalogodavci ubistva nađu pred sudom. Poslednjih dana istraga oko Zoranovog ubistva se ustalasala i to bi mogao da bude dokaz da se naglo budimo. Krajnje je vreme da se otkriju počinioci, a mi samo možemo da se nadamo da će oni koji obećavaju to i učiniti", kazala je Mila Đinđić "Blicu".


Povodom informacije da će se u istrazi o smrti Zorana na saslušanju naći i neki političari, među kojima je i bivši premijer Vojislav Koštunica, ona je rekla da je vreme da se "sazna prava istina".


"Oduševljena sam i srećna da će konačno i neki koji su bili 'nedostupni' svih ovih godina doći na red da narodu konačno kažu pravu istinu. Red je da se konačno kaže i sazna prava istina ", rekla je Mila Đinđić.

2024 © - Vesti online