Nedelja 13.03.2011.
08:00
Sarajevo-X

FIAT se vratio u Ameriku

Prilikom zvaničnog početka komercijalizacije FIAT-a u SAD-u, iz ove kompanije su potvrdili da su svesni da na ovako velikom tržištu definitivno ima mnogo poklonika njihovih modela, a sa modelom 500 Prima Edizione označen je tek početak velikih planova ovog proizvođača u Americi.

Za sada iz FIAT-a nisu hteli da otkriju svoje precizne poslovne planove i očekivani broj prodatih modela u ovoj godini, s tim da je vrlo verovatno da ni zbog posebnih navika kupaca ali i same veličine tržišta oni ne mogu posebno precizno da odrede koliki će udeo na tržištu zauzeti u početnoj fazi.

Premijerni FIAT 500 Prima Edizione se ne razlikuje posebno od evropskih verzija, ali su se u FIAT-u pobrinuli da opravda ekskluzivnost ograničene serije. Tako je ovaj model dobio posebne oznake, ali i identifikacione pločice sa jedinstvenim brojem svakog primerka iz serije.

Naravno, unutrašnjost je posebno obrađena, te su odabrani posebni materijali i boje kako bi se istakao prestiž, a ujedno je Prima Edizione ponuđen samo sa 1,4-litarskim Multiair benzinskim motorom od 102 KS i 133 Nm.

U ovoj posebnoj verziji ponuđen je isključivo petostepeni ručni menjač koji se možda i neće posebno svideti kupcima u SAD-u koji su uglavnom navikli na automatske menjače, pa je FIAT odmah naglasio da će šestostepeni automatski menjač biti ponuđen na standarndim modelima, izvan ove ograničene serije.

2024 © - Vesti online