Nedelja 13.03.2011.
08:43
Vestionline

"Beli, beli svet" na festivalu "Tribeca"

“U novom programu 'Viewpoints' odajemo počast filmovima koji imaju jedinstven autorski pečat i osobenu perspektivu u tretiranju tema, a istovremeno, naročito u igranoj selekciji, proširuju stilske potencijale filma kao medija.

Sa nestrpljenjem očekujemo da ovu novu, internacionalnu selekciju prikažemo američkoj publici,” - izjavio je programski direktor festivala, Dejvid Kvok, najavljujući prve filmove u novoj selekciji i kriterijume pri izboru filmova za "Viewpoints".

"Ovogodišnja selekcija bila je naročito složena, s obzirom da se za izbor takmičilo 5.624 filma, što je rekordan broj prijavljenih filmova do sada", navodi se u saopštenju.

Projekciji filma na filmskom festivalu "Tribeca" prisustvovaće reditelj Oleg Novković, glavni glumac i producent filma Uliks Fehmiu i producentkinja Milena Trobozić Garfild.

“Za nas je pojavljivanje na ovom festivalu veoma uzbudljivo, s obzirom da i Milena i ja živimo ovde, ona u Vašingtonu, a ja u Njujorku. Njujork je moj grad isto koliko i Beograd, tako da je za nas ovo još jedna premijera na kojoj ćemo se osećati kao kod kuće“, izjavio je ovim povodom Uliks Fehmiu.

Filmski festival "Tribeca" će biti održan od 20. aprila do 1. maja u Njujorku. Festival su 2002. osnovali Džejn Rozental , Robert De Niro i Kreg Hatkof.

2024 © - Vesti online