Subota 12.03.2011.
15:42
Vestionline

Koštunica: Nisam odgovoran za ubistvo Đinđića

Iz zatvora pušteni odgovorni za ubistvo Đinđića: Vojislav Koštunica
 


"Tužilaštvo zna da nema osnova da budem svedok. Problem je u tome što DSS svakodnevno svedoči o raspadanju Srbije", rekao je Koštunica na vanrednoj konferenciji za novinare, a prenose beogradski mediji.
 

Lider DSS nije precizirao da li će se pojaviti na saslušanju u pretkrivičnom postupku ukoliko bude pozvan i dodao da je sve što je imao da kaže rekao danas na konferenciji za novinare.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević najavio je juče da će u okviru pretkrivičnog postupka u vezi sa ispitivanjem političke pozadine atentata na premijera Zorana Đinđića biti saslušan lider DS S Vojislav Koštunica, kao i bivši čelni ljudi Državne bezbednosti Goran Petrović i Zoran Mijatović.


Koštunica je kazao da je Tužilaštvo zloupotrebljeno u početku kampanje Demokratske stranke i osudio pravosuđe, koje se, kako je rekao, uključilo u pravljenje "montiranih procesa".


Prema njegovim rečima, ključ za razotkrivanje poltičke pozadine treba tražiti u tome da je u vreme pobune JSO okružni tužilac pustio iz zatvora one koji su kasnije učestvovali u Đinđićevom ubistvu.


Koštunica je dodao i da nikoga od onih koji su učestvovali u ubistvu Đinđića ne poznaje, da nije išao kod njih niti im je rešavao porodične probleme, a da je Legiju upoznao na Đinđićevu inicijativu nešto posle 5. oktobra 2000. godine.

2024 © - Vesti online