Subota 12.03.2011.
20:46
Vestionline

Palestinac pobio jevrejsku porodicu

Izraelska policija saopštila da je napadač upao u kuću naoružan nožem i ubio majku oca, jednu bebu i trogodišnje i 11-godišnje dete. Kada je hitna pomoć stigla na poprište napada svi su bili mrtivi. Sudeći po medijskim izveštajima, svi su ubijeni u krevetima, a troje dece je uspelo da pobegne i pozove pomoć.

Izraelske snage tragaju za napadačima
 


Izraelska armija orgnzovala je poteru za napadačem ili napadačima, rekla je vojna portparolka svetskim agencijama. Palestinski izvori su rekli da su izraelski vojnici u džipovima razmešteni u blizini i da helikopter nadleće poprište napada.


To je prvi napad na jevrejske naseljenike nakon više meseci i prvi tako krvav tokom više godina. Dogodio se u vreme relativnog zatišja, ali mu je prethodila povećana napetost između Palestinaca i jevrejskih naseljenika u poslednjim danima, navodi agencija AFP.

U ponedeljak su izraelski vojnici pucali na Palestince nakon što su se sukobili s jevrejskim naseljenicima kraj Nablusa. U tom incidentu ranjeno je devetoro Palestinaca i jedan naseljenik. Nedelju dana ranije policija se sukobila sa jevrejskim naseljenicima kraj Nablusa.


To je navelo naseljenike da napadnu jednu kuću u palestinskom selu. Nasilje protiv lokalnog palstinskog stanovništva je odgovor na navodnu antinaseljeničku aktivnost izraelske vlade. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu upozorio je u utorak naseljenike tvrdolinijaše da su takvi napadi neprihvatljiivi.

2024 © - Vesti online