Subota 12.03.2011.
00:18
Beta

Đelić posetio napadnutog romskog mladića

Božidar Đelić oštro je osudio napad na romskog mladića
 

"Nasilje ništa ne rešava, videćemo sve činjenice, ali nema nikakvog razloga da neko bude pretučen", rekao je Đelić prilikom posete porodice Omerović, koja živi u Zemunu, u kući na Vojnom putu, i koja, pored sedamnaestogodišnjeg Alije, ima još četvoro dece.

Istakavši da "nasilje ništa ne rešava", Đelić je dodao da to "važi i u slučaju kada se deca tuku, Srbi sa Srbima ili druge nacionalnosti, ali razlog više kada je pitanje o manjinama".

Ovaj incident najoštrije je osudilo Ministarstvo prosvete, koje je saopštilo da će nastaviti da podstiče mlade da nesporazume rešavaju na nenasilan i civilizovan način. Pored ministarstva, stranka LDP-a je takođe osudila ovaj čin.


Nacionalni savet romske nacionalne manjine osudio je vandalsko ponašanje trojice mladića i pozvao sve građane da osude taj vandalski čin.

I Islamska zajednica Srbije osudila je napad na romskog dečaka, osuđujući svaki govor mržnje i nasilje. Muftija srpski Muhamed Jusufspahić rekao je da je napad na romskog dečaka napad na Beograd i Srbiju.

2024 © - Vesti online