Petak 11.03.2011.
20:45
Beta

Radnicima GSP-a ugrožena radna mesta?

Radnici će nastaviti protestne šetnje dok ne odluči da razgovara snjima
 

Sekretar Ujedinjenih sindikata Aleksandar Jokić rekao je da radnici GSP-a očekuju odgovor gradskih vlasti početkom sledeće nedelje i da će, ako ne bude reakcija, zaposleni u GSP-u organizovati nov skup sledećeg petka.

"Želimo da zaštitimo svoje preduzeće i svoja radna mesta. Sledeći put bićemo brojniji", kazao je Jokić.

Radnici GSP-a "Beograd", uz pratnju policije, organizovali su danas protestnu šetnju od pogona na Dorćolu ka Skupštini grada gde je izveden performans. Zaposleni u GSP-u traže da se deo preduzeća koji se odnosi na naplatu ne proda turskom operateru.

On je dodao da zaposleni u GSP-u zahtevaju i smenu vršioca dužnosti generalnog direktora Mileta Radojevića, "jer je dolaskom u GSP počeo da krši sva akta i ne želi razgovor sa sindikatima".

"Pokušavali smo da razgovaramo sa Radojevićem, ali nije bilo uspeha. Imali smo čak i sastanak sa njim , ali se on nakon sastanka zbližio da sindikatom 'Sloga raj' koji ima člantsvo u opadanju", naveo je Jokić.

On je podsetio da Ujedinjeni sindikati imaju oko 5.300 članova, tako da njima "odgovorni u Skupštini grada treba da razgovaraju".

"Mirnim protestnim šetnjama želimo da pošaljemo jasnu poruku da želimo da razgovaramo", naveo je Jokić.

"U poslednje tri godine nismo dobili nijedan autobus, kasni se sa jubilarnim nagradama i stimulativnim otpremninama", rekao je on podsećajući da od prošle godine nisu uplaćeni ni porezi i doprinosi zaposlenima u GSP-u.

Jokić je preneo izvinjenje radnika GSP-a svim Beograđanima koji su danas imali problema u saobraćaju.

2024 © - Vesti online