Petak 11.03.2011.
15:07
Blic

Koštunicu saslušavaju zbog ubistva Đinđića?

Šta zna o političkoj pozadini ubistva Đinđića: Vojislav Koštunica
 

Zbog umešanosti u pobunu JSO i političku pozadinu ubistva Đinđića protiv Borislava Mikelića, bivšeg predsednika Vlade Srpske Krajne, Milorada Ulemeka Legije, Milorada Bracanovića, viših rukovodilaca DB i pripadnika komande JSO, biće pokrenut krivični postupak, saznaje ekskluzivno “Blic”.

U vezi sa ovom istragom, među ostalim svedocima. biće saslušan i Vojislav Koštunica, koji j u to vreme bio premijer SRJ.

Poziv će, takođe, stići i tadašnjim čelnicima DB Goranu Petroviću i Zoranu Mijatoviću.

Neimenovani izvor, za koga "Blic" tvrdi da je upoznat sa predkrivičnim postupkom, kaže da su u dosadašnjoj istrazi prikupljene informacije koje govore da je cilj pobune bilo izazivanje političke krize posle koje bi bila formirana nova. takozvana “patriotska“ vlada.

Isti izvor tvrdi da se došlo do saznanja da bi takvu Vladu organizovao Mikelić, a da je u nju želeo da uđe i pokojni vođa zemunskog klana Dušan Spasojević.

Svoje mesto u vladi, navodi "Blic", imao bi i Bracanović za kog je bila rezervisana fotelja šefa tajne policije, dok je Ulemek hteo da se vrati na visoku funkciju u MUP-u Srbije.

2024 © - Vesti online