Petak 11.03.2011.
23:55
Vestionline

Dejan Rusmir prešao u američki Kolumbus Kru

Srpski fudbaler i nekadašnji član Rada i Partizana Dejan Rusmir prešao je u redove američkog Kolumbus Krua, prenose američki mediji. Rusmir je stekao američku radnu vizu i ovih dana priključiće se novom timu.

Srbin je prethodne dve sezone nastupao u rumunskoj ekipi Farul Konstanca, gde je na 37 utakmica postigao šest golova. Bio je na probnom periodu u Kolumbusu, gde je na tri utakmice potpuno zadovoljio čelnike tima.

"Rusmir je veoma dobar igrač koji će nam biti od velikog značaja u predstojećem šampionatu. Ima odličan pas i dobar pregled igre. Biće veliko pojačanje", rekao je trener Kolumbusa, Poljak Robert Varžiha, inače nekada igrač Panatinaikosa.

Rusmir je počeo karijeru u Partizanu 2001. godine, u kojem je za dve sezone odigrao samo 10 utakmica. Potom je prešao u Rad, a nakon Banjice otisnuo se u Rumuniju, gde je igrao do prošle sezone.

Rusmir je inače šesti Srbin koji nastupa u američkoj MLS ligi. Tu su još Marko Perović, koji je član Nju Ingland Revolušna, kao i Ilija Stolica. Miloš Kocić je član Toronta, a Branislav Ristić Čikago Fajersa. Branko Bošković i Dejan Jaković igraće u DC Junajtedu.

2024 © - Vesti online