Petak 11.03.2011.
13:11
Vestionline

Džikić: Emocije nisu utihnule

Aleksandar Džikić

"Mislim da smo do sada dobro odradili posao, prvi smo izborili plasman na Fajnal-for, ali nećemo dozvoliti da nas ti uspesi opeterćuju", kaže tvorac čuda iz Novog Mesta, Aleksandar Džikić.


Ulog neće biti samo dva boda, već i čelna pozicija na fajnal-foru u Ljubljani (19 - 21. april), ali i 35 bodova u trci za evroligaški status sledeće sezone.

"Ne opetrećujemo se mnogo potencijalnim mogućnostima, već nam je cilj da nastavimo da zadovoljimo ukuse publike, koja nas sve vreme podržava".

Učinak u prethodna 22 kola „isplanirao“ je da Džikić sa sadašnjim timom odlučuje o prvom mestu protiv Partizana, kluba u kom se afirmisao kao košarkaški trener i u kojem mu je rad svojevremeno otvorio put u NBA, a potom i Olimpiju.

"Nije tajna da me za Partizan vezuju lepe uspomene i emocije, što se nikada nisam ni trudio da sakrijem. Ipak, pokušaćemo da se pokažemo kao ravnopravan rival i još jednom opravdamo da smo zasluženo u vrhu tabele. Naravno, neće biti nimalo lako. U Srbiji, ali i šire se zna o kvalitetima crno-belih, koji su nam u Beogradu naneli najveći poraz u sezoni. Trudićemo se da iz tog duela izvučemo pouke", rekao je Džikić za "Novosti". 

2024 © - Vesti online