Četvrtak 10.03.2011.
16:42 >> 17:58h

Policija saslušala Velju Ilića

Velimir Ilić na saslušanju u policiji

Ilić se nalazio na ispitivanju jer je kao tadašnji ministar potpisao ugovor između JP "Putevi Srbije" i privatnog preduzeća "Rotijer" kojim je ovoj firmi dodeljen posao sanacije klizišta u opštinama Krupanj i Loznica, i za taj posao isplaćeno 43,5 miliona dinara dobijenog od Banke za razvoj Saveta Evrope.

Kako je do sada utvrđeno, radilo se o fiktivnom, lažnom poslu na kome je profitirao vlasnik "Rotijera" Dragan Pavlović i bivši direktor Puteva Srbije Branko Jocić, koji je za ovaj ugovor od poslovnog partnera dobio stan u Loznici vredan 40.000 evra. 

Branko Jocić je juče uhapšen zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja. 

SNS: Progon opozicionog lidera

 

Srpska napredna stranka osudila je, kako je navedeno u saopštenju, hajku koju vlast i njene institucije vode protiv lidera Nove Srbije Velimira lića, koji je danas saslušan u policiji.


SNS navodi da "najveći kriminalci i najbogatiji političari" u Srbiji sede u vrhu vlasti " i ni pred jednom državnom institucijom ne odgovaraju za zločine koje su počinili, već su se usudili da zloupotrebom državnih organa krenu u progon jednog opozicionog lidera".


Naprednjaci ističu da nemaju ništa protiv da se istraže svi sumnjivi poslovi, "ali da to mora da bude bez obzira na partijsku pripadnost" i bez direktnog mešanja funkcionera na vlasti.

2024 © - Vesti online