Četvrtak 10.03.2011.
19:15
Vestionline

Pretučen Rom ispred trgovačke škole

Policija još uvek traga za vandalima
 

Mladići starosti između 20 i 24 godine napali su danas oko 13:50 romskog dečaka po imenu Alija Omerović učenika trećeg razreda trgovačke škole. Nakon incidenta direktor Trgovačke škole ga je odveo u Urgentni centar, rekli su u MUP-u.


Tim povodom oglasio se Nacionalni savet romske nacionalne manjine koji je osudio "vandalsko ponašanje trojice NN mladića koji su ispred Trgovačke škole vređali na rasnoj osnovi i pretukli učenika te škole".


Nacionalni savet Roma je pozvao sve građane da osude taj vandalski čin, a nadležne službe MUP-a da pronađu i kazne vandale.

Božidar Đelić oštro osudio napad

 

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije i predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma Božidar Đelić najoštrije je osudio današnji napad na
mladića romske nacionalnosti u centru Beograda.

 

 

"Najoštrije osuđujem nasilje nad Alijom Omerovićem, mladićem romske nacionalnosti. Srbija je država svih građana koji u njoj žive i najsnažnije ćemo se suprotstaviti svima onima koji nasiljem i diskriminatorskim ponašanjem ruše vladavinu prava i krše ljudska
i manjinska prava i slobode u Srbiji", naveo je Đelić u saopštenju koje prenosi njegov kabinet.

 

On je istakao da će Srbija iskoristi sve raspoložive mehanizme da zaštiti svoje građane i kazni one koji dovedu u pitanje načela građanske demokratije Srbiji i podstiču neravnopravnost, mržnju i netrpeljivost po osnovu nacionalne, rasne ili verske pripadnosti.

2024 © - Vesti online