Četvrtak 10.03.2011.
14:59
Vestionline

"Beogradski maraton jedan od osnovnih principa olimpizma”

U društvu predsednika AIMS bili su članovi Borda direktora AIMS Gordon Rodžers i Dejv Kandi, direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić i Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije.

Pako Borao, Dejan Nikolić i Vlade Divac

Neposredni povod za posetu gospodina Boraa Beogradu je održavanje sastanka Borda direktora AIMS u prestonici Srbije 11. i 12. marta.

Teme sastanka bili su trčanje u funkciji razvoja masovnog i rekreativnog sporta, ekonomski i turistički uticaj maratona na regije i gradove u kojima se održavaju, veće učešće žena u sportu i rekreaciji, odnosi Beogradskog maratona sa AIMS-om, nastavak i unapredjenje saradnje Beogradskog maratona i Olimpijskog komiteta Srbije.

“Beogradski maraton, sa svojom trkom zadovoljstva, sa polumaratonom i maratonom promoviše “sport za sve, promoviše bavljenje sportom radi zdravlja, što je ujedno i jedan od osnovnih principa olimpizma,” izjavio je predsednik OKS Vlade Divac po održanom sastanku.
 

“Imamo jako dobru saradnju sa Beogradskim maratonom, ali svakako uvek postoji prostor za njeno unapređenje”.

Inače AIMS je organizacija koja okuplja preko 300 članica iz više od 90 zemalja sveta i svakako je jedna od najvećih, najznačajnijih i najuticajnijih svetskih sportskih organizacija. 

2024 © - Vesti online