Četvrtak 10.03.2011.
14:16
Srna

"Neka nas Sergej pogleda u oči"

Napad na vojnike JNA u Dobrovoljačkoj ulici
  

"Zabranila bih promociju filma u celoj Republici Srpskoj. Razočarana sam, povređena ali i ljuta na tu decu koja zarad lične koristi zaboraviše na našu decu. Pitala sam se odakle je taj Trifunović, gde živi i da li je moguće da nije čuo za zločin u Dobrovoljačkoj!? Volela bih se sresti sa njim 'oči u oči' da vidim da li bi imao hrabrosti da me pogleda", kaže Bogdana Tomović, majka

devetnaestogodišnjeg vojnika ubijenog u Dobrovoljačkoj.


Gordana Gvozdenović, sestra ubijenog Obrada Gvozdenovića, kaže da je Jovan Divjak bio profesor njenom bratu.


"Pod Divjakovim komandovanjem je i ubijen. Šteta što ga nije naučio kako da se odbrani od podmukle izdaje. Moj brat je jedinac u celoj familiji. Razočarana sam i povređena izjavama poznatih srpskih glumaca, ali pokušavam da nađem neko opravdanje za njihove postupke. Možda su samo zloupotrebljeni, kao i moj brat 1992. godine. Ako je tako, ja im opraštam", rekla je za Srnu Gordana.


Obrad Gvozdenović, poručnik, imao je samo 23 godine kada je mučki ubijen u Dobrovoljačkoj.


Glumac i režiser Dragan Bjelogrlić izvinio se za svoje postuke, ali porodice poginulih boraca nisu sigurne u njegovu iskrenost.


Posebno su ih zabolele izjave glumca Sergeja Trifunovića.

Treba zabraniti promociju filma u Srpskoj, stav je Boračke organizacije opštine Han Pijesak.


Srpski filmski megahit "Montevideo, Bog te video" nastaviće svoju promociju, ali u njegovom istorijatu neće biti upisano "Film koji je gledao najveći broj Srba".


Divjak je uhapšen u Beču u četvrtak, 3. marta po nalogu Srbije, koja ga optužuje da je odgovoran za napad na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 2. i 3. maja 1992. godine kada je ubijeno 42, ranjeno 73 i zarobljeno 215 pripadnika JNA.


Divjak je 8. marta pušten iz pritvora u Austriji uz plaćanje kaucije od 500.000 evra iz budžeta Kantona Sarajevo.

2024 © - Vesti online