Četvrtak 10.03.2011.
00:48
Vestionline

Bajden: Rusija ima našu podršku

“Aktivno radimo u Ženevi kako bi se ostvario progres u tom procesu”, rekao je Bajden, podržavši i ukidanje američkih “amandmana Džeksona i Venika”, koji ometaju održavanje normalnih bilateralnih trgovinskih odnosa.

Sve bolji odnosi Rusije i SAD: Dmitrij Medvedev i Džozef Bajden
 

“Shvatamo kakve pogodnosti američke kompanije mogu da ostvare od slobodne i transparentne trgovine sa Rusijom”, rekao je potpredsednik SAD.

Medvedev je rekao da je 2010. godina za rusko-američke odnose bila uspešna i zamolio Bajdena da prenese najbolje želje američkom predsedniku Baraku Obami.
Predsednik Rusije je izrazio nadu da će se Rusija, uz aktivniju podršku SAD, već ove godine priključiti Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) i dodao da ekonomski odnosi znatno zaostaju za političkim.
 

Potpredsednik ruske vlade Igor Šuvalov je, pak, na susretu sa Bajdenom i ruskim biznismenima u podmoskovskom gradu “Skolkovo” rekao da Rusija daje veliki značaj saradnji sa SAD.

“Najvažnije je što ove godine radimo na projektu učlanjenja Rusije u STO”, rekao je Šuvalov, dodajući da Vašington aktivno pomaže Rusiji u tom procesu, preneo je Itar-Tass.

Ranije danas ruska državna agencija je javila da je Fond “Skolkovo” (projekat ''inovativnog grada“ u Podmoskovlju, po uzoru na kalifornijsku Slikonsku dolinu), počeo pregovore o saradnji sa kompanijama “Gugl”, “Kodak”, “Džonson end Džonson”, “Dipon”, “Dou kemikals” i “Džon Dir”.


Direktor za međunarodni razvoj u Fondu Aleksej Sitnikov pred početak okruglog stola rusko-američkog biznisa je rekao da su među ključnim partnerima američke kompanije - “Sisko”, “Majkrosoft”, “Boing” I “Intel”.

2024 © - Vesti online