Sreda 09.03.2011.
13:06
Srna

Mišković kupuje propale vojvođanske kombinate

Mišković sa državom sklopio dogovor o hiljadama hektara vojvođanskih oranica

Izvor lista tvrdi da je Mišković aranžman sa srpskom Vladom dogovorio i pre nego što je obelodanjen ugovor o prenosu 100 odsto vlasništva "Delta Maksi grupe" belgijskom koncernu "Delez". Reč je o 14 vojvođanskih kombinata koji, osim pratećih objekata, poseduju više od 25.300 hektara obradive zemlje.

Većinu kombinata svojevremeno je kupio, pa izgubio Mile Jerković, a neke je pazario i Darko Šarić, osumnjičen za šverc više tona kokaina iz Južne Amerike.

To su kombinati "Jedinstvo" iz Gajdobre, "Poljoprivreda" iz Sente, "Agrobačka PPK" iz Bača, "Rudnik" iz Kovina, "7. jul" iz Siriga. "Mala Bosna" iz Male Bosne, "Doža Đerđ" iz Bačke Topole, "Jadran" iz Nove Gajdobre, "Graničar DPP" iz Gakova, "Bačka" iz Sivca, "Aleksa Šantić" iz Alekse Šantića, "Mladi borac" iz Sonte, a vjerovatno i "Vršački vinogradi" iz Vršca, kao i "Rasadnik" Kikinde.

Ukupna vrijednost posla vezanog za prodaju "Delta Maksi grupe" belgijskom "Delezu" je 932, 5 miliona evra, u šta nije uračunto 300 miliona evra koje Mišković duguje svojim dobavljačima.

Mišković je odmah po prodaji "Delta Maksi grupe" belgijskom trgovinskom koncernu "Delez" naveo da će pare dobijene od prodaje "predstavljati veliku finansijsku podršku za dalji razvoj agrara i sektora nekretnina".

2024 © - Vesti online