Sreda 09.03.2011.
12:00
D. Đorđević - Vesti - Foto:

Zbogom, tužni dečače

Mirno počivaj: Slobodan Stefanović
 



Živeo je sa majkom Slavicom, u planinskom selu daleko od glavnog puta koji vodi za Bujanovac. Brojni dobrotvori iz inostranstva, naši zemljaci, na sve načine pokušavali su da pomognu Slobodanu.
 

- Slobodan se zaključao u toalet kad je odeljenjem prolazila lekarska vizita. Vikao je:  "Bežite, ubiću se, ubiću. Ne želim da živim". Molili smo ga da otključa vrata i izađe, ali nije hteo - priča medicinski tehničar sa vranjske hirurgije, želeći da ostane anoniman.
 

Pregovori sa Slobodanom potrajali su barem petnaestak minuta, a onda je svako otišao svojim poslom, računajući da će nesrećni momak odustati od svojih nakana.
 

Nažalost, nije bilo tako. Pola sata kasnije, razvaljena su vrata i Slobodan je nađen obešen kanapom vodokotlića.
 

Njegova majka Slavica, sva uplakana, širi ruke ka nebu i kuka:
 

- Šta mi uradi, Bože. Suprug se obesio u kući kad je Slobodan imao godinu dana, sada on. Evo, dve godine kako je više u bolnici nego u kući. Dete skrenu pameću...
 

Slobodan je pre tri dana primljen na odeljenje zbog bolova u stomaku. Primao je infuziju, to se dešavalo, u poslednje vreme, svakog meseca.
 

- Pao je u tešku psihičku krizu. Pokušavao je da se ubije i ranije, na internom odeljenju, krajem decembra. Zdravstveno stanje mu se pogoršavalo, prošle godine pored dijabetisa uhvatio ga je grip i jedva je preživeo u niškoj bolnici - kaže, sva u suzama, majka Slavica.
 

Slobodana Stefanovića, likom više dečaka nego mladića i pogleda u kome nikada nije bilo osmeha, oplakaće i mnogi čitaoci "Vesti" iz svih krajeva sveta.
 

Zahvaljujući njihovoj brizi, Slobodan je imao insulin i kad ga u apotekama nije bilo, igle, špriceve i drugi potrošni materijal, uvek u rezervi jedan aparat za merenje nivoa šećera u krvi, a novčane donacije upućivane su majci Slavici da mu obezbedi odgovarajuću dijetetsku ishranu.

Svaka vest da je Slobodan u bolnici povećavala je broj donacija. Naši čitaoci želeli su da omoguće majci da sina što češće obilazi i da mu u sobu ne ulazi praznih ruku.
 

Nesrećnog mladića, u utorak je, na večan put sa potocima suza ispratila majka Slavica, rodbina i žitelji sela Trejaka, Petke, Klinovca.

2024 © - Vesti online