Sreda 09.03.2011.
06:14
Net.hr

Smak sveta za samo dva meseca?

Postoji mnogo teorija o smaku sveta

Učesnici tzv. projekta "Karavan“ već pet meseci su na putovanju. Ljudi koji su se pridružili ovom projektu veruju da nas smak sveta očekuje 21. maja 2011. i krenuli su na dug put kako bi ostatak sveta obavestili o tome.
 

Iza sebe su ostavili sve – porodice, nekretnine, pokretnine, prijatelje i karijere, te su odlučili poslednje mesece svog života provesti na putu. Idejni začetnik ovog projekta je kontroverzni hrišćanski radijski mogul Harold Kamping.

Po njegovom učenju 21. maja 2011. svet će pogoditi veliki potres od kojeg će cela Zemlja podrhtavati, nakon čega će se pojaviti Isus i povesti odabrane sa sobom u nebo. Ovo je, prema Kampingu, tek prvi deo smaka sveta.
 

Naime, oni retki koji prežive potres naredna 153 dana, do konačnog kraja sveta, provešće okruženi smrti i užasom, tvrde sledbenici ovog projekta i ističu da "Biblija to garantuje".

Na pitanje "Šta će ako se probude 22. maja?" ne žele odgovoriti, jer bi to značilo da sumnjaju u Bibliju.

Kamping je ranije tvrdio da će kraj sveta nastupiti 1994 godine, a svoju grešku danas pravda nekakvim krivim znakovima koji su ga odvukli od inicijalne računice da je 2011. fatalna godina, prenosi CNN.

2024 © - Vesti online