Sreda 09.03.2011.
05:50
Đ.B.

"Hapsilo me 40 specijalaca"

Pucnjava se dogodila nedaleko od Gnjilana

 

Stojković je uhapšen pod optužbom da je umešan u ubistvo albanskog dečaka L. M. (14) iz Ugljara, koji je ubijen kada se, nakon seče drva, sa ocem vraćao iz šume.
 

- Sa porodicom i nekolicinom rođaka i prijatelja tradicionalno smo slavili "Pročku", početak Uskršnjeg posta. Oko deset uveče odjednom je upalo oko 40 naoružanih specijalaca sa fantomkama i oružjem na gotovs. Supruga i deca su se jako uplašili i počeli da plaču i zapomažu, ali je policija prema meni bila korektna. U pritvoru me nisu maltretirali i davali su mi hranu i vodu - priča čovek koji je nedužan završio u zatvoru.
 

Meštani kažu ga je neko od Albanaca iz susednog sela spomenuo kao najsumnjivijeg.
 

- Celog tog dana sam bio sa svojima u selu i o tome mogu da posvedoče sve komšije. Kada je u ponedeljak, oko 15 časova, policija završila sa ispitivanjem i ustanovila da nisam kriv, jedan od njih mi je rekao: "Idi sad, teši porodicu" - veli Stojković, kome je 1999. godine u rodnoj kući u selu Lipovica ubijen otac, a napadači do danas nisu otkriveni.
 

- Uvukao se strah kod svih nas u selu. Plaše se da će u sred noći policija i kod njih upasti i optužiti ih za nešto. Ne znam šta da radimo - zaključuje Živojin Stojković.

Podsetimo, pravosudne vlasti u Gnjilanu oslobodile su, zbog ndostatka dokaza, Živojina Stojkovića iz sela Pasjane, uhapšenog zbog sumnji da je ubio dečaka Ljeutrima Musljiua kada se sa ocem i grupom drugih ljudi vraćao iz seče drva.

2024 © - Vesti online