Sreda 09.03.2011.
03:13 >> 10:45h
Jutarnji list

Tadićev mercedes od 620.000 evra!

Tadićev mercedes skuplji od automobila britanskog premijera
 

"Mercedes S", piše "Jutarnji", mnogo je skuplji od "jaguara" britanskog premijera Dejvida Kamerona, koji se našao na udaru javnosti, jer je kupio dva istovetna automobila, a da nije navršio ni godinu dana na premijerskoj funkciji.


Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader godinama se vozio u BMW-ovoj seriji 7, koji je koštao oko 567.000 evra. Aktuelni predsednik Hrvatske Ivo Josipović odlučio se za auto slabije serije 5, a premijerka Jadranka Kosor takođe se vozi u blindiranom BMW-u serije 7.
 

List piše da je uz telohranitelje, ključna karika u očuvanju bezbednosti svakog državnika upravo dobar automobil i dodaje da nimalo ne čudi što čelnici evropskih zemalja, a i Hrvatske, za prevoz koriste isključivo najsofisticiranije i najsigurnije limuzine visoke klase.
 

Pogodnost je u tome što kupci tih automobila imaju izbor višestruke zaštite, koja varira od otpornosti na malokalibarske metke i na razna druga manje rizična oružja, do zaštite u slučaju napada velikokalibarskim zrnima, granatama ili raketnim bacačima, otrovnim plinom...

2024 © - Vesti online