Sreda 09.03.2011.
00:44
Vestionline

Barašin: Istraga o Dobrovoljačkoj do sredine godine

"Protiv Divjaka se vodi istraga u Tužilaštvu BiH, koji treba da bude isporučen BiH", rekao je Barašin, dodajući da se istraga vodi još protiv određenog broja osoba.

Milorad Barašin

Barašin je, u izjavi BN televiziji, odbio da saopšti imena ostalih osumnjičenih u slučaju "Dobrovoljačka", navodeći da je to poznato javnosti i da on ne želi da licitira imenima dok tužilački tim ne donese odluku o tom slučaju.

On je potvrdio da je Tužilaštvo BiH, odmah po saznanju da je Divjak uhapšen, podnelo validan zahtev Ministarstvu pravde BiH da se traži njegovo izručenje.

"Oni koji igraju neku igru iza kulisa moraju jasno da kažu zbog čega to rade. Sada kažu da je zahtev nepotpun i traže njegovo uverenje o državljanstvu. Međutim, jasno je da Divjak ima BiH pasoš. Onaj ko mu je izdao putnu ispravu mora utvrditi i dati mu državljanstvo BiH", rekao je Barašin.

Divjak je uhapšen 3. marta na bečkom aerodromu, po poternici Srbije, koja ga tereti za ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u maju 1992. godine. On je juče pušten na slobodu, uz kauciju od pola miliona evra.

2024 © - Vesti online