Utorak 08.03.2011.
12:54
Vestionline, RTS

Ivan Bogdanov dobio tri godine robije

Kličković je osuđen na tri godine, Janjić na dve godine i osam meseci, a Srđan Jovetić na dve godine i šest meseci, saopštila je sudija Analiza Đakalone, a prenosi agencija Ansa.

Dobio tri godine robije: Ivan Bogdanov

Presude se poklapaju sa zahtevom tužiteljice Kristine Kamajori. Preostaloj četvorici navijača iz Srbije 2. februara zatvorska kazna je zamenjena odlukom o proterivanju, pošto su oni smatrani odgovornim za sukobe koji su se dešavali izvan stadiona.

Strahinja Toljagić (24), Nenad Radović (30), Goran Stanić (25) i Vladimir Dedić (28) osuđeni su pred sudom u Đenovi na kazne zatvora između 22 i 24 meseca, ali im je kazna odmah zamenjena kaznom proterivanja iz Italije, u koju neće smeti da uđu narednih pet godina.

Svi optuženi navijači su učestvovali u incidentima na fudbalskoj utakmici Italija-Srbija u Đenovi, 12. oktobra prošle godine, zboge čega je meč prekinut i potom registrovan službenim rezultatom 3:0 za Italiju. Pre meča dveju reprezentacija, srpski navijači napali su golmana selekcije Srbije i Partizana Vladimira Stojkovića.

2024 © - Vesti online